19 juni 2021
17:00

Karlslunds IF FK

Referat: Mjölby AI FF - Karlslunds IF FK

Säsongens första trepoängare i Division 2 är bärgad i och med dagens 1-0-seger borta mot Mjölby AI FF! Målet kommer i den första halvleken av 19-årige Filip Höijer!

Karlslunds IF FK ställer upp med följande manskap:
Rasmus Forsell
Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Konrad Gustafsson
Oliver Kåhed (ut '90+1) - Dennis Koss - Pontus Hatula - Christopher Alp
Christer Lipovac - Linus Lamu - Filip Höijer (ut '88)

Avbytare:
Oscar Franck, Edvin Tellgren (in '88), Gilban Mohammed (U19), Lukas Julher (in '90+1), Sherwan Baderkhan, Abdi Sabriye, Malïk Mokédé (U19)

Karlslund ska få en kanonstart i matchen. I den 10:e minuten får Karlslund hörna från höger, vilken servas av Christer Lipovac. Bollen dimper ner i straffområdet där Konrad Gustafsson först får läge och skjuter. Bollen blockas, det blir lite flipper och sedan kommer bollen framför fötterna på Filip Höijer som drämmer till och sätter bollen i mål! Hans första seriemål på seniornivå i sin första seriestart på seniornivå! Efter sex inhopp tidigare får han alltså nu chansen från start och tar tillvara på den chansen på allra bästa sätt.

Matchbilden i den första halvleken är att Karlslund får och kan trilla boll rätt ostört, Mjölby ligger lågt och där deras vassaste chanser vaskar fram det genom fasta situationer. De har en "långinkastare" som gör fina inkast i paritet med flacka inlägg, och de lyfter upp sina storvuxna spelare vid de flesta fasta situationer på offensiv planhalva. Inte konstigt, då Mjölbys tio utespelare tillsammans troligtvis har ca. 80-90 kg mer totalvikt än Karlslund.

Karlslund har svårt att komma till flera farliga lägen under den första halvleken, även om de gör en rätt bra första halvlek.

Matchbilden är någorlunda sig lik i den andra halvleken. Mjölby tillåts dock ha lite mer boll, och kommer till flera hörnor, fler långa inkast och fler frisparkar. Båda lagen har en riktig farlig möjlighet att göra mål under den andra halvleken. För Mjölbys del i en röra innan i offensivt straffområde men där det i getingboet offras frenetiskt i de rödblåa lägret, framför allt av Carl Ekstrand Hamrén som står för en avgörande block. Karlslunds bästa läge i den andra kommer efter att Filip Höijer lyfter fram bollen till en fri Christer Lipovac som från nära håll tar i för kung och fosterland men där bollen far som en projektil precis utanför krysset.

Karlslund vinner med 0-1 efter en stabil insats, i synnerhet defensivt. De tre musketörerna Carl Ekstrand Hamrén, Helmer Andersson och Konrad Gustafsson gör en mer eller mindre fläckfri insats i mittlåset. Bakom dem står 19-årige Rasmus Forsell tryggt i målet och plockar ner det som bör plockas ner. Forsell håller därmed sin första nolla i sin femte seniormatch i seriespel för sin moderklubb.

Allt som allt så var denna match ingen klang- och jubelföreställning i den heta sommarvärmen. Dock en solid laginsats från Karlslund och en skön känsla av att ta med sig tre poäng hem till Örebro. Kul för 19-åringarna Höijer och Forsell som får spräcka sin respektive nolla idag.

Nästa match spelas redan på onsdag då det är dags för ny bortamatch, denna gång mot Värmbols FC.